Η Φύση συναντά… τη Φυσική!

Το Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης HELLENIC NATURE καλωσορίζει ένα μοναδικό διαδραστικό μουσείο Φυσικής, το PLANET PHYSICS! Σε ένα πρωτότυπο, εναλλακτικό,  υψηλής, αισθητικής πολυχώρο επιφάνειας 1500 τμ, με εύκολη πρόσβαση από όλο το λεκανοπέδιο και εξασφαλισμένο parking.
Η Διαδραστική Έκθεση και τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του PLANET PHYSICS αναμένεται να ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους, προσφέροντας μοναδικές στιγμές εξερεύνησης και γνώσης!
Η πρώτη μας δράση; Ένα ξεχωριστό, επιστημονικό SUMMER CAMP, για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Ειδικά για το φετινό καλοκαίρι, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα παιδιά να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, καλλιεργώντας νέες δεξιότητες, με δραστηριότητες που θα τους κάνουν να αγαπήσουν την Επιστήμη και να καλύψουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών. Και φυσικά … να παίξουν!

Οι δραστηριότητες του φετινού SUMMER CAMP, εκτός από τον «παραδοσιακό» επιστημονικό χαρακτήρα, σχεδιάστηκαν και με βάση τις ιδιαιτερότητες της εποχής, εστιάζοντας στα ακόλουθα:
-Να μάθουν τα παιδιά τα βασικότερα σημεία προσωπικής προφύλαξης (σωστό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων κλπ) με πειραματικές επιδείξεις από το επιστημονικό μας προσωπικό και με παιγνιώδη τρόπο.
-Να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων μαθημάτων των παιδιών, στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
-Να λάβουν τα παιδιά ερεθίσματα ώστε να κάνουν ερωτήσεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει. Έπειτα, με τη βοήθεια του επιστημονικού μας προσωπικού, να ανακαλύψουν μόνα τους τις απαντήσεις.
-Να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες, πραγματοποιώντας εργαστήρια κατασκευών, εργαστήρια μαγειρικής, καλλιτεχνικά εργαστήρια κλπ.
-Να παίξουν, να παίξουν πολύ, γιατί…είναι Καλοκαίρι!

Μερικές από τις δραστηριότητες των παιδιών στη διάρκεια του camp είναι:
Ομαδικό παιχνίδι, ξενάγηση στη Διαδραστική Έκθεση, πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας,  STEM, παρατήρηση στο μικροσκόπιο, κατασκευές, εργαστήρια Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, Διαγωνισμοί γνώσεων (για τα μεγαλύτερα παιδιά), Προβολές εντυπωσιακών φαινομένων Φυσικής και επεξήγηση τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των παιδιών θα είναι περιορισμένος.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο SUMMER CAMP θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για  πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε: 213 0237174, 210 8033984

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *